Eko-Grzyb Zmienia nazwę na Grzybek-pl
Eko-Grzyb Zmienia nazwę na Grzybek-pl
Eko-Grzyb Zmienia nazwę na Grzybek-pl
Eko-Grzyb Zmienia nazwę na Grzybek-pl
Eko-Grzyb Zmienia nazwę na Grzybek-pl

Składniki: 

 

2 kg kiszonej kapusty, 10 dkg suszonych grzybów, 2-3 duże cebule, 1 szklanka oleju  , 1,5 łyżeczki soli, 2 łyżeczki zmielonego pieprzu czarnego, włoszczyzna bez kapusty

 

Wykonanie:

 

* Kapustę ugotować i odlać pozostawiając na sicie przez kilka godzin. 

* Namoczone dzień wcześniej grzyby ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły z dodatkiem obranej lecz całej włoszczyzny. 

* Grzyby odcedzić pozostawiając wywar na zupę.

* Kapustę i grzyby zmiksować lub przepuścić przez maszynkę do mięsa.  

* Dodać drobno posiekaną i zeszkloną na oleju cebulę, której część pozostawić do polania gotowych pierogów. 

* Wszystkie składniki dobrze wymieszać , doprawić solą i pieprzem. 

* Gotowy farsz układać na krążkach ciasta i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku przez 2-3 min. od wypłynięcia na powierzchnię.

 

Atlas Grzybów

Zapraszamy na:

 oraz: www.grzyby.pl